fredag 28 december 2012

Träffa vänner

Idag har vi för första gången sedan vi lämnade Sverige för drygt 6 månader sedan träffat några personer som vi kände sedan tidigare (förutom mormor och farmor). För Björn var det faktiskt första svenskarna han pratade med över huvudtaget. Ett par av Håkans kollegor är här i Florida på semester, så vi passade på att tillbringa eftermiddagen med dem när vi hade vägarna förbi. Och det bästa är att vi ska fira nyår med en av mina kollegor. Det blir fint det!

Det är ju väldigt skönt att prata sitt eget språk och dessutom med några som känner i alla fall någon i familjen sedan tidigare och vet lite vilka vi är i Sverige. Det är verkligen något som vi alla i familjen saknar här, att ha en historia och bakgrund som fler än familjen känner till. Det tar ju trots allt några år att lära känna någon lite djupare.

Annars så hör vi mycket svenska här. Särskilt i Orlando var det fullt av svensktalande familjer. Vilket vi ju inte träffar till vardags. I Columbus har vi träffat en svensk tjej som är tillsammans med en av Håkans kursare och så har vi sett en tjej med tatuering på svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar