lördag 1 december 2012

1a december

Idag är det åter sådär ljuvligt skönt igen. Växlande molnighet och +20 grader. Varmare när solen tittar fram. Som svensk sommar alltså. Långt i från de snötäckta bilder från Sverige jag sett under de senaste dagarna....

Lite svårt att framkalla någon adventskänsla här. Advent firas inte (trots att säkert 2/3 går i kyrkan regelbundet) och adventskalendrar är väldigt sällsynta här. Pepparkakor och pepparkakshus kan man köpa. Men ingen glögg, lussebullar eller ljusstakar för fyra ljus. Men plastiga julgranar överallt och tomtar som svettas bakom skägget.

Men det är väl bara att njuta av vädret, ladda ned SVTs adventskalender och försöka föreställa sig att det inte är så långt till jul. Björn har i alla fall fått en legojulkalender som han brukar och är nöjd.

Lite bilder från dagens cykeltur längs Chattahoochee river. Vi såg faktiskt en "Bald Eagle" (nationalsymbolen, den vithövdade örnen) på andra sidan floden, men tyvärr inte någon bra bild på den. Som sagt, till kontrast från bilderna från Sverige.


En av två (2) cykelvägar i Columbus


Bambu har blivit ett ogräs på en del ställen.

Inga krokodiler i sikte dock...


Floden silla flyter fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar