fredag 28 december 2012

Låååånga bilfärder

Det är så himla tråkigt att åka bil här i södern. Mile efter mile med spikrak 4-6 filig väg till allra största delen omgiven av träd eller buskar. Landskapet är platt och utblickarna i princip obefintliga. Man maler på i  55-70 mph = 80-110 km/tim. E4 genom Småland framstår som under av omväxling och gemytlighet i jämförelse.

I onsdags avverkades Columbus - Orlando. Det tog 9 timmar inkl nödvändiga stopp. Vi såg några kor och lite fula hus. Annars mest skog och lite (väldigt lite) jordbruksmark (bomull och pekannötter). Idag har vi rest Orlando - Florida City (söder om Miami). Det tog först 4 timmar inkl kaffe och toastopp till Fort Lauderdale där vi hade date och sedan ytterligare 1½ timme runt Miami. Idag har vi dock sett lite mer: två vildsvin, några tranor och ganska många kor. Och jättemycket träskmarker. Och lite apelsinodlingar. Fast det blir ändå rätt fjärran på motorvägen med dess breda sidoområden. Det är helt enkelt väldigt enformigt och händelselöst på alla sätt.

Vi roar oss med böcker både som bok och ljudskiva, mobilspel och musik. Det går rätt bra, även för Björn, men visst tröttnar vi alla..... 

I morgon ska vi inte åka så mycket bil utan ägna oss åt sol och bad. Det blir bra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar