söndag 5 augusti 2012

Savannah

Savannah. Äntligen en stad som känns levande, må så vara mycket tack vare turisterna. Men ändå en stad som har en levande stadskärna, uteserveringar, fantastisk sydstatsarkitektur, många parker, folkliv på gatorna, musik....

Vi njöt fullt ut av varje stund vi var ute längs strandpromenadens turiststråk, på restaurangerna, boulevarderna och på de små parkerna och torgen som ligger regelbundet utspridda i varannann gatukorsning i stadens rutnät. Jag njöt även på morgonpromenaden, trots att jag överraskades av ett häftigt regn.

Vi insåg där hur mycket vi saknar den europeiska staden. Columbus med sina externa köpcentrum kan inte erbjuda det. Inte heller i Atlanta verkar det finnas någon vibrerande stadskärna.

Så nu är det bara att försöka att planera in en resa på egen hand så att vi kan njuta än mer av staden och dess närliggande strand. Men det är ca 4,5 timmar i bilen, så man piper inte över dit för en kväll. Det är en resa från vår västra kant till den östra kanten av delstaten. Så det säger ju lite om landets storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar