torsdag 2 augusti 2012

Fordonsservice

 Idag var det dax att fixa lite service av två av våra fordon. Oljebyte på Jeepen och laga punktering på min cykel.

Oljebytet gör man på en av de många "Oil change stations" som ligger längs huvudvägarna. Bara att köra in, öppna motorhuven och låta killarna göra jobbet. 4-5 killar rusar fram och sköter sina uppgifter. Tvätt av vindrutan, smörjning av dörrgångjärn och kontroll av lamporna ingår också i paketet. Klart på 10 minuter, man behöver inte ens stiga ur bilen. Kostnad ca $38 = ca 250 SEK.



Vidare ned till stans största och bästa cykelshop nere i centrum. Går in med cykeln, och ja, det ska bara ta några minuter att fixa punkteringen och dra åt någon skruv som transportfirman lossat för att kunna packa cykeln så platt som möjligt.

Men cykelmekanikern upptäcker även att växlarna fått sig en törn under transporten och fixar det också. Kontrollerar noga att alla växlar funkar som de ska. Klart på ca 20 minuter. Under tiden gosar vi med shopens maskot, en mycket snackig schäfer som glatt lägger sig på rygg när vi kliar honom. Kostnad $7 för slangen och $7 för jobbet. Med skatt $14.49 = strax under 100 SEK.

I cykelverkstaden längst in i butiken jobbar 3-4 mekaniker och i shopen 3-4 till som sköter sälj av div cykelgrejjer. Man får hjälp direkt.

God service till lågt pris idag. Och utan att behöva trassla med att boka tid, lämna och komma tillbaka senare under dagen eller tom flera dagar senare. Vissa dagar längtar man inte hem till Sverige! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar