torsdag 23 augusti 2012

Våra dagar ser så olika ut....

Håkan

04.45   Klockan ringer. Smyger upp, tar på sig fyskläder, äter lite frukost och åker iväg.
05.30   Morgonfys. Oftast tuffa crossfit pass. Är det enskild fys ska de anmäla sig per SMS. I morse kom inte SMSet fram. Då ringer läraren och kollar att man inte ligger och sover.
07.00   Duchar, byter till uniform och åker till matsalen för frukost. Hinner plugga lite.
09.00   Lektionerna börjar. Sitter hela dagen i ett varmt klassrum utan fönster och lyssnar på den (över-)ambitösa läraren som vill berätta ALLT han kan.
17.00   Skolan slutar.
17.30   Middag väntar där hemma. Om det orkas så blir något litet äventyr med familjen för att se andra människor är uniformerade. Annars sovs det en liten stund.
19.30   Dax att sätta sig med hemarbetet. Läser eller förbereder presentation.
21.00   Mysstund med Björn
21.30   Sätter sig med hemarbetet igen.
22.30   Packar och gör i ordning lunchmacka
23.00   Slut för dagen. Somnar ögonblickligen. Gäller att hinna med några timmars sömn innan klockan ringer igen. 

Björn

06.45   Blir väckt av mamma.
07.30   Går till skolan
08.00   Skolan börjar. Lektioner hela dagen, men en kort förmiddagsrast och lunchrast hinns med. Då spelas det helst amerikansk footboll.
14.30  Skolan slutar och bussen går hem.
15.00  Hemma och behöver softa. Slår på datorn och spelar Minecraft och Skypar med kompisar i Sverige. Senare på eftermiddagen kan det bli lek med någon kompis på området, bad i poolen, bollspel eller en cykeltur. Läxorna ska också hinnas med, vilket oftast tar mellan 30 och 60 minuter. 
21.00  Duscha och borsta tänderna. Mysa.

Susanna

06.30   Klockan ringer. Väcker Björn, äter frukost och gör iordning lunchväskan till Björn.
07.30   Följer med Björn till skolan.
08.15   Tar en längre promenad eller går hem och slår på datorn. Kollar mail, skriver kanske lite på bloggen. Bäddar sängar, städar och tvättar om det behövs. Kollar om det är något som behöver fixas under dagen. Tränar ca en timme, oftast på gymmet. Äter lunch. Åker och gör de ärenden som behöver göras. Eller bara tar en kaffe och sitter och läser någonstans. Är det soligt blir det kanske en stund vid poolen. Surrar lite med de andra som hänger där.
15.00   Möter Björn vid skolbussen, går hem och ser till att han får i sig lite frukt. Kollar av vad det är för läxor. Går kanske tillbaka till poolen en stund. Har jag inte tränat tidigare under dagen blir det träning nu.
17.00  Lagar middag åt familjen och umgås med dem. Hjälper Björn med läxorna, skriver på bloggen.
22.00  Somnar sött. 

Tja, ungefär så ser dagarna ut. Killarna har fullt upp och jag får dagarna att gå. Men mycket tid går åt att se till att allt flyter på här hemma, Håkan har som ni förstår varken tid eller ork till att sköta hemmet under veckorna. Den tid som inte studierna tar ägnas i huvudsak åt Björn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar