lördag 11 augusti 2012

Läkarundersökning

Idag var det en av de dagar då det är tillfälle att göra "Preparticipation Physical Evaluation" för Björn för skolan. Det visade sig att man även kräver detta för att få delta i sportaktiviteter. Vi åkte till sjukhuset på Fort Benning kl 9 och blev inslussade i ett förvånande smidigt system. Gissningsvis så är det något tusental barn som ska göra undersökningarna och kontrollerna under dagen.

Station 1: Legetimera sig och få en folder med papper att dels fylla i själva (medicinsk historik bl a) samt ett armband med olika färg beroende på om det skulle vaccineras eller inte.

Station 2: Temp, blodtryck, mätning och vägning.

Station 3: Synkontroll (Björns största bekymmer var att komma ihåg hur man läser bokstäverna på engelska, men även det klarade han fint) och läkarundersökning med bl a reflexer, rörlighet, hjärta, lungor, öron, ögon och hals.

Station 4: Ytterligare en synkontroll.

Station 5: Hörselkontroll.

Station 6: Tandkontroll. 

Allt detta tog bara en timme, vilket imponerade på oss. Mycket personal i gång och de visade vägen fint mellan de olika stationerna. Skönt att se att de faktiskt kan organisera på ett effektivt och bra sätt också, vi har inte sett så mycket av det tidigare.... Att vi gjort precis samma undersökningar i Sverige i april gjorde ju att Björn visste ungefär vad som skulle ske, vilket underlättade för honom. Så nu har vi ytterligare papper på att han är fullt frisk. Men 2 cm längre och 3 kg tyngre än i mitten av april.

Äntligen helt klara för skolstart!!

1 kommentar:

  1. Hej Susanna, Håkan och Björn. Kul att se er och att ni är "up ´n runnin" i stora landet. Hoppas allt är lika bra som det verkar. Jag har gjort första dan på jobbet idag (kul). Hanna, Kalle och Mirjam är lediga en vecka till. Ha det bra tills vi hörs igen - alla hälsar.
    //Peter

    SvaraRadera