fredag 10 augusti 2012

Äta ute

Vi har precis kommit tillbaka från fredagsmyset - att äta ute. Vi bor något 100-tal meter från ett flertal utmärkta restauranger; Red Lobster, Smokey Bones, Texas Longhorn, Olive Garden... Så vi funderar vad vi är sugna på och beger oss dit. Idag var det väldigt fullt på parkeringarna så vårt förstahandsval föll på att vi gissade att det var lång väntetid på bord så det fick bli Smokey Bones där det inte var så lång väntan, bara några minuter. Ett trevligt ställe som vi besökte för andra gången. Stort och ganska livat, men otroligt goda ribs och mycket trevlig personal. Enkel och rustik stil - lite åt ölhallshållet.

Barn får alltid en egen barnmeny (men Björn väljer oftast något från vuxenmenyn) där det förutom barnrätterna är lite pyssel. Det är överhuvud taget alltid mycket barn på restaurangerna, en stor skillnad (till det bättre) jämfört med Sverige. Idag såg jag att de t.o.m. hade små barnbäddar att lägga bebisar vid. Hela familjen går helt enkelt ut och äter och det är inget konstigt med det. Mycket trevlig tycker vi.

Ofta kan man välja storlek på portionerna. Man blir oftast mätt på de minsta :) Och skulle man inte orka med att äta upp allt så går det altid att be om en låda att ta med resterna i. Absolut inget skämmigt eller konstigt med det. Även detta en fördel jämfört med i Sverige där man skulle betraktas som väldigt ohyfsad om man bad om det. Här i Columbus kan man t.o.m. ta med sig den vinflaska man inte tömde. Korken i och flaskan i en papperspåse så går det fint. STOR fördel jämfört med Sverige. 

Maten är generellt sett mycket god om man håller sig ifrån snabbmatskjedjorna. Oftast kan man välja vilka "sides", dvs tillbehör som man vill ha. Istället för pommes frites kan man t ex välja broccoli. På många ställen får man automatiskt in en stor fin sallad som entré. Fast Björn är ju mer förtjust i de mycket smöriga scones som kommer in ibland..... Men det är alltsså inte omöjligt att äta hyggligt sunt ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar