onsdag 4 juli 2012

Melonsäsong

Det är säsong för vattenmeloner nu. Häromdagen kom Björn hemrullande med denna gigant som han fått av grannen som i sin tur fått ett helt gäng på Ft Benning där pappan jobbar. Vi högg in på den idag. Saftig och fin. Även körsbär och nektariner är utmärkta just nu, men jordgubbarna är på sista versen verkar det som.

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa att vi har lite likheter fast avståndet är så stort i mil! Här har också jordgubbarna tagit slut för att ge plats åt nektariner och persikor i alla former. Melonerna har också kommit, men de kommer bli billigare längre fram (sådär 50 öre kilot ungefär....). Vi har kanske ungefär samma temperatur som ni?, mellan 30-35 grader varmt, men jag skulle tro att vi har torrare luft så det känns nog behagligare här. Eller också är det bara jag som intalar mig det eftersom vi iallafall inte har någon AC att sätta på! Fläktarna får duga.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst finns det likheter mellan USA, Kina och Sverige, även om det ibland är olikheterna som slår en mest.

    Det är faktiskt inte så farligt fuktigt nu, eller så har vi vant oss. Temperaturen varierar mellan 25 och 35 grader, med toppar på över 40 grader. Ibland drar något åskväder förbi, men det har bara regnat en eftermiddag ännu.

    Vi är VÄLDIGT glada över att det är AC överallt, även om det naturligtvis drar väldigt mycket energi. Men annars hade det nog varit svårt att härda ut. Men ibland är det rent ut sagt svinkallt inne och man bör ha en tröja med sig i bilen för att dra på sig när man går in. Galet!

    SvaraRadera