tisdag 10 juli 2012

Gränsfloden


Columbus ligger på gränsen mellan delstaterna Georgia och Alabama och delstatsgränsen utgörs av Chattahoochee River. Bilden är tagen på 4th July när det var ett gemensamt firande och bron vi står på var avstängd för biltrafik (en stor grej att stänga av en väg). På den högra (östra) sidan ligger downtown Columbus och på vänstra (västra) sidan ligger Phenix City.

Phenix City är betydligt mindre än Columbus, 30 000 vs 200 000 invånare i city och Phenix känns verkligen som en liten håla. Vi har inte lyckats identifiera något slags centrum på våra turer över dit, men i Columbus finns faktiskt ett trevligt litet centrum, även om det bara är ett par kvarter på ömse sidor om en gata.

Genom att det är två olika delstater är det olika lagar som gäller på de olika sidorna av floden. Till exempel har Georgia strängare alkohollagstiftning, det går inte att köpa alkohol på supermarkets på söndagar och de har lägre promillegräns (0,8) för rattfylla. Det är också två olika tidszoner, i Georgia är det Eastern time (-5 GMT) och i Alabama är det Central time (-6 GMT). Men solen går ju förstås ned samtidigt, fast vid olika klockslag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar