söndag 1 juli 2012

Inte så lätt att få kommunikationen att fungera....

Vi har inte någon uppkoppling i lägenheten ännu, trots att tjejerna som jobbar på kontoret här på boendet försökt att hjälpa oss ordna med avtal trots att vi inte har något Social Security Number. Vi hoppas alla att det fixar sig i början av veckan. Med det kommer även TV och telefon. Just nu måste vi gå till poolhuset där det finns WiFi nätverk och lånedatorer om vi vill koppla upp oss.

I ett par dagar har vi försökt få till telefonabbonemang som fungerar, och inte heller det är lätt. Håkan har lyckats fixa ett till sin jobbtelefon nu i alla fall, men sedan var det stopp. När vi försökte ordna ett abbonemang till Håkans iPhone så gick vi för det första bet på att teckna det abbonemang vi ville eftersom vi inte har något Social Security Number och sedan fick vi ett abbonemang med vissa begränsningar (som var öppet för alla, även utan SSN). Men då visade det sig att Håkans telefon är låst till Telia abbonemang.... Frustration!!

Återstår min iPhone. Men den totaldog på midsommarafton, så den lämnade jag till chefen för att få den fixad. Nu är den vid liv ingen och kommer väl på posten om någon vecka eller så.... Och då hoppas vi verkligen att vi kan få till ett abbonnemang som fungerar till den.

I morgon börjar Håkans kurs och vi får förhoppningsvis hjälp med SSN och andra praktiska saker som underlättar livet här.

Om ni vill ringa oss, ring på mitt mobilnummer 076-8074878 eller Håkans USA nummer 001-706 289 9045.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar