måndag 16 juli 2012

Förmiddagsbestyr

Vi har så smått fått lite vardagsrutiner här. Håkan åker ut till Ft Benning väldigt tidigt. Klockan ringer 4.55 för att vara på plats för morgonfys kl 6. Så tidigt måste det vara för att hinna med det innan det blir alltför hett. Vilken tur att vi andra kan sova vidare....

Björn skypar och spelar med sina kompisar i Sverige medans jag tar en morgonpromenad runt området, bäddar sängarna och städar lite (lyssnandes på något Sommar i P1) innan det är dags för dagens engelskalektion. Vi jobbar 30-60 min med läsning, skrivning och prat. Det går framåt och ordförrådet och känslan för språket byggs så sakta upp. Vi använder mest en bok som Björn fick av en klasskompis (Tack Ivan!) "Min första engelska ordbok" och en bok vi hittade på bokhandeln hemma "Engelska aktivitetsboken". Men som omväxling kör vi även en del övningar vi fick från skolan hemma samt Star Wars böcker vi köpt här. Också pratar vi ju en del engelska under dagarna, både med varandra och med andra.

På förmiddagarna brukar vi också försöka komma ut och spela boll en stund (soccer eller american fotball), men idag är det för varmt redan nu på förmiddagen, så det får bli lite bollspel i poolen istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar