måndag 1 oktober 2012

Mindre trevliga insekter

I detta subtropiska klimat trivs insekterna. Myror invaderar med jämna mellanrum någon del av lägenheten. Nu senast Björns rum där plötsligt morgonrocken som låg på golvet hade fått besök. Bara att lägga ut små myrfällor med giftig mat som de bär med hem så är problemet ur världen inom några timmar. Spindlar är det också rätt gott om i hörnen. Men de stör inte så mycket. Försöker hålla dem i schack med kvast och dammsugare. Springer någon omkring är det lätt att ta ett papper och knosa.

Men igår hade vi en riktigt stor spindel i trapphuset. Nätet av den klassiska kvarnhjulsformen spände över 3-4 meter. Och spindeln var stor som en humla, ca 1,5 cm lång kropp, 3 cm med benen. Satt mitt i "ögat" och vaktade. Pojkarna försökte skjuta bort den med vattengevär. Funkade inte. Nätet gick inte ens sönder när det slängdes en hink vatten. Spindeln kröp dock upp mot kanten. Men med kvastskaftet gick det att få sönder nätet. Idag var spindeln borta. Och vi hoppas att den håller sig borta. Vet inte om den var giftig, men den såg väldigt giftig ut. Dock inte hårig, så ingen Tarantella. Och inte svart som en Svart änka.

I poolen var det för någon vecka sedan en kackerlacka som var minst 7 cm lång. Den fick jag upp ur vattnet och hoppade sedan på. Inte barfota då... Vi har som tur är inga kackerlackor inne i lägenheten och det hoppas jag verkligen att vi klarar oss ifrån.

Om man nu får problem med insekter kan man alltid gå till receptionen och be "giftmannen" komma och spruta. Det sprayas i trapphusen med jämna mellanrum och även alla lägenheter sprayas någon gång om året. Kanske tur det?

1 kommentar:

  1. Bara för att jag skrev detta igår så hittade Björns kompis en kackerlacka bland legot :(

    SvaraRadera