tisdag 9 oktober 2012

En helg i NY

Vi har haft en finfin helg i New York. Det kändes som vi fick njuta av de sista varma dagarna i staden, det var sol och värme på fredagen och lördagen, men sedan kom hösten med kyligt väder (+10 är riktigt kallt efter 3 månaders värme) och en del regn.
Vi har hunnit med att se mycket; FNs högkvarter, utsikt mot Frihetsgudinnan (toklånga köer för båtturerna), sett en del av återuppbyggnaden efter 9/11 attackerna (ännu mer toklånga köer för att komma in till Ground Zero, så det skippade vi också), Chinatown, Brooklyn bridge, utsikt från Rockafeller Center, Central Park, Metropolitan Museum of Art och The High Line. Och en massa av själva staden förstås. Några bilder här nedan så återkommer vi med lite utförligare redovisning av höjdpunkterna under veckan.
Vi är i alla fall hemma i södern nu, i lilla sömniga Columbus. Även här har hösten slagit till och det var kyligt även här när vi landade igår kväll. Väderprognosen förutspår temperaturer under +20 hela veckan.

Utsikt från hotellrummet upp mot Chrystler
building, en av NY mest kända skyskrapor.
Vi bodde på våning 31.

Brooklyn bridge med flaggan i topp.
   
På Metropolitan Museum of Art kan man se
konst från hela världen och alla tidsperioder.

Kvällsljus över staden


Times Square by night.

En av skraporna som byggs efter
tvillingtornen. 




















I Central Park kan man komma bort från
stål, asfalt och betong en stund.



2 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha haft toppendagar - lite avundsjuk - jaa!!

    Var där 2007 sist och känner att det vore så kul att åka igen, får se vad vi kan planera in, Seattle står på önskelistan också.
    Många kramar från oss i Svedala//Annika

    SvaraRadera
  2. Jopp, det var toppen! Det var 17 år sedan sist för mig. Jag hoppas att det inte dröjer 17 år till innan jag kommer tillbaka. Björn och Håkan njöt förstås också i fulla drag. Och Björn fick en massa kommentarer om att han var såååå cooool i sin gubbkepa. Han smälte verkligen in.

    SvaraRadera