söndag 10 februari 2013

Tack för oss!

Nu är hela "flocken" hemma i Smedsbo igen, på vår lilla gård i ett snöigt och vackert Dalarna. Håkan kom hem i onsdags och vi andra (Susanna, Björn, hunden Tilja och katten Sotis) har varit hemma i fem veckor. Vi här hemma har liksom haft fullt upp med vardagen med skola och jobb. På helgerna har vi rest en hel del och träffat familj och vänner. Så vi har tyvärr inte hunnit med att hålla bloggen vid liv. Och för Håkan, kvar ensam i USA, så var det inte lika lätt att skriva inlägg. Han har dock skrivit några på sin egen blogg Fighting Biscuit där han bland annat summerar sin kurs.

Med detta inlägg vill jag summera intrycken så här efteråt. Det var ett roligt och oväntat äventyr för HELA familjen, vilket gav hela resan en annan dimension. Otroligt intressant att se USA "från insidan". Det har definitivt gett oss ett annat perspektiv på USA, och på Europa. Dessutom har vi gett Björn chansen att erövra ett nytt språk, vilket kommer att vara värdefullt framöver. Även vi vuxna har förstås förbättrat engelskan, främst Håkan som varit i mer kontakt med folk än mig, som vissa dagar mest varit hemma.

Vi saknar förstås de vänner vi lärde känna i Columbus, och det är sorgligt att tänka att de flesta av dem kommer vi troligen inte att träffa igen, även om vi försöker hålla kontakten. Och visst saknar vi detta att gå ut utan att ha mer än jeans och t-shirt... Det är ju ganska många graders temperaturskillnad. Fast vi njuter förstås av snön och kylan här i Sverige också. Inte minst för att det är så vackert! Men just på mornarna när man ska med bussen så skulle det ju gå lättare att komma ut med lite mindre kläder att ta på.... Men annars så är det bara skönt att vara hemma.

Björns kommentar till äventyret summerar också det hela bra:
"Det var jätteroligt och spännande i USA. Det var kul att prova annorlunda saker och se hur man gör på ett annorlunda sätt. Jag skulle absolut vilja göra det igen."

Och, ja, om ni funderar på att ta en chans i livet att byta miljö - GÖR DET. Det är otroligt värdefulla erfarenheter och upplevelser man får, kanske inte alltid lätta att beskriva så här i ord, men de finns med en. Särskilt roligt är det att göra detta med barn, även om det må hända gör vissa saker lite mer komplicerade också.

Tack alla ni som följt oss under året! Det blev hela 314 inlägg och vi har enligt statistiken drygt 10000 besök på sidan. Ni som vill fortsätta följa oss kan göra det på bloggen Life and landscape in Sweden . Där kommer jag att skriva på engelska, men om livet i Sverige. Dock blir det nog inte dagliga uppdateringar där..... Välkomna!