lördag 30 juni 2012

Björn på bio

Igår var Björn på bio med Sebastian, hans nya kompis. Det var en pirat-film:

The Pirates! Band of Misfits http://www.thepirates-movie.com/site/

Björn tyckte att det var väldigt bra och spännande. Mamma och pappa tycker att det var väldigt modigt av Björn att hänga på grannarna redan såhär första veckan. Och väldigt snällt av grannarna att ta med Björn förstås.  

fredag 29 juni 2012

Hogsommarhetta

Idag har hettan slagit till ordentligt. Hakan gav sig ut pa en loptur kl 6.45, men redan da var det for varmt for att springa, man maste ut innan solen gar upp, dvs innan kl 6. Nu pa eftermiddagen borjar det narma sig +40 grader. Det ar tom tomt runt poolen, helt enkelt for hett ute. Vi far halla oss inne i de valkylda byggnaderna....

torsdag 28 juni 2012

Storhandling

Det är ju mycket att ordna med när man ska starta upp ett nytt hushåll i ett nytt land. Allt som inte ingår i hyran av möbler och husgeråd måste vi ju köpa. Gårdagens tur till Walmart resulterade i en skuff fylld med platspåsar. Inte mindre än 26 st. Fast det bara var en full kundvagn det handlade om. De packar ofta bara en sak i varje påse.... (man får påsarna packade av kassörskan). Det är verkligen hysteriskt!

tisdag 26 juni 2012

Nu ar vi pa plats!

Ja, nu har vi fatt nycklarna till lagenheten och borjat installera oss. Himla skont att vara pa plats, inte minst med vadret. Drygt 30 grader och sol!
Och Bjorn ar redan hos en jamnarig granne och leker.... Supermodigt!

Var adress ar:
Brostrom
5462 Whittlesey Rd #202
Columbus GA 31909
USA

Vi har inte mojlighet att lagga upp bilder just nu, men kolla in hemsidan http://www.preserveatcolumbuspark.com/ sa ser ni ungefar hur vi har det. 

måndag 25 juni 2012

söndag 24 juni 2012

Resfeber!!

Sista dagen i Sverige avklarad och åtminstone Björn har drabbats av en tilltagande resfeber med en påtaglig oro i kroppen.... Vi får hoppas att det kan bli några timmars sömn ändå.

Taxin är bokad till 7.15, tåg från Borlänge kl 7.58, flyg från Arlanda kl 13.10 till Amsterdam och sedan landning i Atlanta kl 20.20 lokal tid, dvs kl 02.20 Svensk tid. Det blir ett långt dygn i morgon!

Men vi känner oss redo för avfärd. Många avsked är tagna, djuren bortlämnade, allt som ska plockas undan borta, väskorna packade (och inte så mycket bortvalt). Kort sagt inte så mycket mer att göra nu, så det blir en stund i soffan med fotboll.

lördag 23 juni 2012

Stora packnings- och städningsdagen

Idag är det full aktivitet i huset med packning av resväskorna. Får vi med allt?? Om inte, vad väljer man bort och lämnar hemma?
Också plockar vi undan och städar ur alla lådor och skåp. Tvättar sista maskinerna. Inte så roliga aktiviteter, men det måste ju göras.... Det poppas musik för att hålla oss vid gott mod.

fredag 22 juni 2012

Midsommar i Dalarna

Idag är det midsommarafton och vi har ätit sill, lax och jordgubbar som sig bör. Och solen har strålat på oss och våra gäster.

onsdag 20 juni 2012

Nu är alla lediga!

Idag har jag anslutit till de lediga här hemma. Håkan har redan varit ledig i över en vecka och Björn slutade skolan i fredags. Fast så lediga känner ju inte Håkan och jag oss med allt som behöver ordnas här hemma med packning och andra förberedelser som krävs när man ska vara borta i drygt 6 månader.... Men Björn är hos farmor och har härliga sommarlovsdagar med fiske och kanske något dopp i sjön.

Jag har packat ned allt på jobbet också eftersom Sweco i Falun ska flytta i höst, och jag hoppas verkligen att det mesta är i sin ordning på det nya kontoret när jag kommer tillbaka i januari. Nu är jag ledig 28½ vecka innan det blir nya tag där. Det känns lite konstigt, men väldigt skönt att kunna släppa alla tankar på jobbet. Det känns som det är rätt mycket att tänka på ändå, så just nu är det en befrielse att vara ledig.

Och ikväll har Håkan och jag vår sista barnfria kväll på okänd tid. Det blir grill och finöl från Oppigårds för att fira min rekordlånga semester!

lördag 16 juni 2012

Vart ska hunden packas?

Idag passar vi på att packa eftersom det spöregnar. Det packas i kategorierna:
1) flygplan a) incheckat baggage b) handbagage
2) skickas med båt
3) undanplockning för att ge plats åt hyresgäst
4) skänka bort (urvuxet/aldrig använt)
5) slänga - lika bra att rensa ur det som bi inte använt nu på 4 år

Och jycken Tilja och katten Sotis är förstås med i stöket. Men i vilken kategori hör de? Nej, de får en egen.
- Tilja ska till farmor och bonus farfar.
- Sotis ska till mormor, så får vi se om han accepteras i flocken.

torsdag 14 juni 2012

Biljetterna bokade

Den 25e juni lämnar vi Sverige! Det är alltså bara 10 dagar kvar. Vi börjar få lite resfeber allihopa tror jag...

tisdag 12 juni 2012

Sista dagen på fritis

Björn har idag haft sin sista dag på fritis idag, och till hans stora lycka så blev det brännbollsmatch. I vår har det verkligen lossnat med brännbollen och han har blivit duktig på att slå och varva.

Ikväll tyckte han att det kändes konstigt att det var sista dagen och var lite ledsen över det. Visst är han lite orolig över hur det kommer att bli i USA, men vi får verkligen hoppas att han kommer att trivas i skolan där också.

På fredag är det skolavslutning!

söndag 10 juni 2012

Nu har vi börjat packa...

Nu är det bara två veckor tills vi åker och vi har börjat packa några lådor med saker som ska skickas med båt. Det blir lite varmare kläder till hösten, spel och böcker bland annat.

Vi har också börjat lite avskedstagande av vänner här i Sverige. Björn har haft ett kul kalas med några kompisar. Håkan hade ordnat en uppskattad "mästartävling" där barnen lyckades erövra nästan allt godis av domaren. Faktiskt vann de hela 138 godisar som killarna delade på!

Susanna har firat 4x40 år med några gamla vänner i Stockholm där Susanna var först ut att fylla i maj och sedan fyller de andra tre i augusti och september så det finns inte möjlighet att fira gemensamt då.

Roliga festligheter alltså, även om det är lite vemodigt att säga hejdå och vi ses nästa år. =(

tisdag 5 juni 2012

Nu har vi lagt upp bloggen

Vi är en familj på tre personer som ska bo i Columbus, Georgia, USA i ett halvt år. Här kommer ni att följa oss!